
8 porcji 7 miesięcy+
Skład biszkoptów dla niemowląt może przyprawić o zawrót głowy, dlatego najlepiej jest zrobić je samodzielnie w domu. Nie potrzebujesz zbyt wielu składników! Zobacz sama jak prosto je wykonać.
Składniki:
- 2 duże jajka
- 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka rodzynek
- 1⁄2 łyżeczki cynamonu
Nastaw piekarnik na 180°C z funkcją grzania góra- -dół. Rodzynki zalej gorącą wodą, odstaw na 5 minut, a następnie odcedź i drobno posiekaj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę.
Do piany dodaj po jednym żółtku i dalej miksuj, następnie dodawaj po łyżce przesianej przez sitko mąki wraz z cynamonem i delikatnie wymieszaj łyżką.
Na koniec wsyp rodzynki i ponownie zamieszaj.
Na blaszkę wykładaj po łyżce masy i lekko spłaszczaj, tworząc kształt ciasteczka. Zrób odstępy, bo biszkopciki trochę urosną.
Piecz 10 minut. Kontroluj stopień zrumienienia.
Przepis pochodzi z naszej najnowszej książki ''WSZYSTKO O ROZSZERZANIU DIETY I 50 PRZEPISÓW NA START", którą możesz zamówić już dziś zapisując się na tajną sprzedaż - otrzymasz ją szybciej niż inni i w niższej cenie!
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
Czy można zastąpić rodzynki daktylami?
tak
Witam. Czy da się zrobić biszkopty bez jajka? Ewentualnie na co zamienić ? ?
aquafaba najlepiej się sprawdzi