500 g twarogu;
1 duży, dojrzały banan;
1 jajko;
1/2 szklanki mąki pszennej.
cynamon do posypania.

Twaróg i banany rozgnieć dokładnie widelcem. Dodaj do nich mąkę, jajko i wyrób ciasto. Jeśli ciasto się bardzo klei-dodaj odrobinę mąki. Im mniej mąki dodasz, tym leniwe będą smaczniejsze.
Gdy ciasto będzie wyrobione, odrywaj po kawałku, formuj wałeczek, spłaszcz go lekko i pokrój ukośnie.
Zagotuj wodę i wrzucaj kluski partiami na wrzątek. Gotuj około pół minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmij łyżką cedzakową na talerz.
Podawaj z masłem i posypane cynamonem.

A tu… Antek po jedzeniu:)W jego mniemaniu taką trzeba mieć minę, gdy robi się zdjęcie:):):)Cóż… Modelem to on nie będzie:)