100 g. ziaren amarantusa;
200 g. soczewicy czerwonej;
2 marchewki;
1/2 cukinii;
4 różyczki brokuła;
2 jajka;
łyżka mąki pełnoziarnistej;
ząbek czosnku;
natka pietruszki, koper,szczypior, zioła.

Amarantus, soczewicę i warzywa ugotować do miękkości. wszystko zblendować. Dodać 2 jajka, pokrojone: natkę, koper, zioła, szczypior, wyciśnięty czosnek i mąkę – wymieszać. Wylać do keksówki. Piec w 180 stopniach przez 50 minut.
Wersję dla rodziców doprawiłam dodatkowym czosnkiem, solą i pieprzem. Włożyłam część Antka do keksówki i oznaczyłam na blaszce markerem, do którego miejsca jest. Resztę miejsca wypełniłam wersją dla rodziców.

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep