3 porcje 7 miesięcy+

Koktajle robimy średnio co drugi dzień. To najlepsza „przekąska” na podwieczorek czy drugie śniadanie. Pożywna i łatwa w przygotowaniu, w której można przemycić np. zielone warzywa:)

Składniki:

  • 1 duży banan;
  • 1 jabłko;
  •  garść liści szpinaku;
  • pół szklanki wody;
  • 2 łyżeczki nasion chia +1/2 szklanki mleka np. kokosowego czy krowiego.

 

Chia zalej mlekiem, wymieszaj i odstaw na całą noc lub minimum na 10h.

Do kielicha blendera przełóż  obranego banana, pokrojone jabłko ( ja wrzucam ze skórą, usuwam tylko gniazdo nasienne), umyte liście szpinaku i pół szklanki wody. Miksuje na piankowe smoothie. Na koniec dodaję chia z mlekiem i mieszam łyżką (możecie też na sekundę włączyć blender jeśli chcecie rozdrobnić bardziej nasionka).

Gotowe!

Nasze książki kucharskie możecie zamówić razem z kubeczkiem Doidy Cup.
TUTAJ możecie poczytać o tym jak Ala i Antek uczyli się samodzielnego picia.