szklanka mąki pszennej;
szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej;
jajko;
szklanka mleka kokosowego (może być inne roślinne,ale kokos genialnie smakuje ze szpinakiem);
100 g. masła;
1 łyżeczka proszku do pieczenia;
1/2 łyżeczki sody;
około 150 g. szpinaku mrożonego;
sok z cytryny;
ząbek czosnku.

Masło roztopić. Mąkę, jajko, mleko, proszek, sodę i wystudzone masło zmiksować. Szpinak poddusić, by się rozmroził, skropić sokiem z cytryny. Posiekać, jeśli ma duże liście. Wystudzić. Dodać do ciasta, wcisnąć czosnek i lekko wymieszać łyżką. Nakładać do papilotek do 2/3 wysokości. Papilotki włożyć do blachy na muffinki. Piec w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.