Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

12 listopada 2014

„Pesto orzechowo-pietruszkowe”

garść natki pietruszki 1/2 szklanki orzechów (u mnie mieszanka) ząbek czosnku;jeden kawałek suszonego pomidora (można pominąć); 2 łyżki oliwy;kilka kropli soku z cytryny; Wszystkie składniki zblendować, skropić sokiem z cytryny. Makaron ugotować-wymieszać z pesto. Gotowe:)

http://alaantkoweblw.blogspot.com/2014/11/pesto-orzechowo-pietruszkowe.html#more

garść natki pietruszki

1/2 szklanki orzechów (u mnie mieszanka)
ząbek czosnku;
jeden kawałek suszonego pomidora (można pominąć);
2 łyżki oliwy;
kilka kropli soku z cytryny;

Wszystkie składniki zblendować, skropić sokiem z cytryny. Makaron ugotować-wymieszać z pesto. Gotowe:)

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (13)

czarnykruk

Dodano opinię: 12.11.2014

jestem tu pierwszy raz a już mi się podobają Wasze przepisy:) pozdrawiam

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 12.11.2014

Dziękujemy za ciepłe słowa i zapraszamy!:)

Anonymous

Dodano opinię: 16.01.2015

Od jakiego wieku można serwować to danie?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 16.01.2015

Orzechy to produkt, który częściej alergizuje,ale to nie znaczy,że Twoje dziecko jest na nie uczulone. Ja podałam pierwszy raz koło 10 miesiąca,ale tylko dlatego,ze nie było wcześniej okazji.Pozdrawiam!

Ania

Dodano opinię: 17.09.2015

Witam

Pytanko czy mogę zamrozić pesto? Ewnetulanie w jaki inny sposób mogę je  przechowywać i jak długo?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 19.09.2015

Mozesz zamrozic.Najprawdopodobniej zmieni kolor,ale bedzie ok:)

Elka

Dodano opinię: 19.05.2016

Próbowałam ze słonecznikiem i jest bardzo dobre. Dziecko nie chciało jeść ale ja z mężem chętnie 😉 Dodałam jeszcze aromatyczne pomidorki koktajlowe przekrojone wzdłuż, które wg mnie bardzo dobrze się komponowały.

Ula

Dodano opinię: 26.01.2021

Czy można zmienić orzechy na masło orzechowe, takie 100% ? Jeśli tak to ile powinnam go dać?

alaantkoweblw

Dodano opinię: 04.02.2021

Z masłem nie próbowałyśmy. To będzie inna konsystencja, bo orzechy w pesto dają wyczuwalną teksturę.

Ula

Dodano opinię: 18.03.2021

Zrobiłam z masłem, na oko, było bardzo dobre ? Pozdrawiam

marlena

Dodano opinię: 30.09.2021

Mój roczny syn pokochał ten makaron, zrobiłam wersje bez pomidora suszonego, ale dodałam więcej czosnku ? bo Leoś go uwielbia ? prze dwa dni był dzidzia z czosnkowym oddechem ?

Paulina

Dodano opinię: 18.11.2021

Czy można zblendować łodygi z natki, czy trzeba obrywać listki?

alaantkoweblw

Dodano opinię: 29.12.2021

Blenduję całość, odcinam tylko te części bez liści grube.

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek