Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

11 kwietnia 2014

„Pasta z ziaren”

Pół szklanki ziaren słonecznika; ¼ szklanki pestek dyni; Natka pietruszki; ½ cebuli; Oliwa z oliwek. Pestki zalej wieczorem wodą. Zeszklij drobno pokrojoną cebulę chwilkę na patelni. Pestki odsącz i zblenduj z oliwą z oliwy, cebulką i natką pietruszki. Podałam na gryczanym waflu. Można posypać amarantusem. 

Pół szklanki ziaren słonecznika;
¼ szklanki pestek dyni;
Natka pietruszki;
½ cebuli;
Oliwa z oliwek.
Pestki zalej wieczorem wodą.

Zeszklij drobno pokrojoną cebulę chwilkę na patelni. Pestki odsącz i zblenduj z oliwą z oliwy, cebulką i natką pietruszki. Podałam na gryczanym waflu. Można posypać amarantusem. 



Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (4)

Justyna

Dodano opinię: 24.08.2015

czy ziarna trzeba namoczyć ? jak długo ?

 

Justyna

Dodano opinię: 24.08.2015

Nie doczytałam 🙂 napisane jest 🙂

 

Patrycja

Dodano opinię: 03.03.2022

Czy oliwę w tych przepisach można zamienić na olej lniany ??

alaantkoweblw

Dodano opinię: 09.08.2022

pewnie

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek