Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

04 sierpnia 2014

„Nutella inaczej”

2 łyżki migdałów w płatkach ( mogą tez być w całości); 2 łyżeczki karobu (może być kakao dla starszych dzieci); 2 niewielkie banany. Migdały zblendować na proszek (jeśli są w całości, zdjąć uprzednio skórkę), banany rozgnieść. Wszystkie składniki dokładnie połączyć ze sobą, najlepiej blenderem. Podałam z chlebkiem słonecznikowym Pyszna,zdrowa pasta, którą mój syn pokochał od...

2 łyżki migdałów w płatkach ( mogą tez być w całości);
2 łyżeczki karobu (może być kakao dla starszych dzieci);
2 niewielkie banany.

Migdały zblendować na proszek (jeśli są w całości, zdjąć uprzednio skórkę), banany rozgnieść. Wszystkie składniki dokładnie połączyć ze sobą, najlepiej blenderem.
Podałam z chlebkiem słonecznikowym
Pyszna,zdrowa pasta, którą mój syn pokochał od pierwszego smaku:)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (27)

Ilona

Dodano opinię: 22.07.2015

Córa również polubila 😉 pierwsza idzie "nutella" a potem skubnie chleba 🙂

 

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 22.07.2015

Odnajsmaczniejszego się zaczyna;)

Marleś

Dodano opinię: 16.10.2015

Dziewczyny kolejne jedzonko które mój niejadek polubił 🙂 Jest pyszna! Przepis sprzedałam bratu czekoladowemu łasuchowi 🙂

Ela

Dodano opinię: 28.10.2015

A czy taka nutella może postać w lodówce? Jeśli zrobię dzisiaj to jutro do przedszkola na kanapkę można posmarować? Przepraszam, jesli głupie to pytanie.

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 29.10.2015

Możesz:)

Gosia

Dodano opinię: 04.11.2015

Super przepis 🙂 Ja robię nutellę z awokado, banana, kakao i miodu 🙂

Kasia

Dodano opinię: 09.12.2015

Czy można taką pastą posmarować naleśniki?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 10.12.2015

Jak najbardziej:) Bardzo często tak robimy naleśniki:)

Lulu

Dodano opinię: 20.12.2015

U nas to od dawna jest hit, syn zawsze je do końca i domaga się więcej:)

Gosia

Dodano opinię: 27.01.2016

Karob w jakiej postaci dodajecie do takiej pasty? Bo z tego, co widzę, to w internecie można kupić i taki w postaci proszku i taki w postaci melasy. Będę wdzięczna za odpowiedź, bo nie mam doświadczenia z tym produktem, a przepis wygląda pysznie 🙂

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 27.01.2016

W proszku.

Asia

Dodano opinię: 30.01.2016

Witam! A od kiedy można kakao? Wiem, że to produkt silnie alergizujacy ale dziecku rocznej już można?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 30.01.2016

To alergen,ale wszystko nim może być. Możesz spróbować. Może alergii nie ma. Jeśli się boisz,zastąb kakao karobem.

Jagna

Dodano opinię: 02.07.2016

Dziewczyny Wasz blog jest ekstra 🙂 Ale takie techniczne pytanie – jeśli przepis jest otagowany +12 i +8 to jak mam to interpretować? Mam 8-miesięcznego maluszka i szukam czegoś ciekawego na kanapki dla niego:) Mogę już mu serwować migdały?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 03.07.2016

To pomylka:) Naprawdę nie wiemy, jak ro się stało:) Poprawione.

Marta

Dodano opinię: 14.09.2016

ja również dodaje awokado a migdały podpiekam na patelni 😀 pyszotka!

 

Marta

Dodano opinię: 07.10.2016

Witam. Jak długo taka pasta może postać w lodówce? Zrobiłam wersję z awokado i strasznie dużo wyszło. Pozdrawiam 🙂

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 08.10.2016

Do 3 dni max.

Magda

Dodano opinię: 11.07.2017

W waszej książce jest też taki przepis z awokado, czy to coś zmienia smak?  i zastanawiam się co zrobić żeby mozna było go przechowywać dłużej niz 3 dni a jakby tak podgotować/ugotowac awokado z bananami i dodac kakao i migdaly itp czy to by coś  Tego wyszło i czy przez to by mozna dłużej trzymać?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 21.07.2017

raczej byśmy nie gotowały tej nutellii. MOże po prostu zrób mniejszą porcję?

Aleksandra

Dodano opinię: 21.07.2017

A kakao kiedy można podawać?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 22.07.2017

My podalyśmy po roku, a wczesniej używałyśmy karobu. 

Kasia

Dodano opinię: 24.10.2017

Przepis smaczny ale wszytko spływa z chleba zanim trafi do buzi. Zastanawiam się czym to zagęścić.

Kasia

Dodano opinię: 24.10.2017

Przepis smaczny ale wszystko spływa z chleba. Zastanawiam się czym do zagęścić.

Ania

Dodano opinię: 03.04.2019

Mam pytanie odnośnie migdałów – czy jest jakiś powód, dla którego muszą być w płatkach lub w całości? Czy to jakoś wpływa na smak? Pytam, bo mam mielone migdały w domu i nie wiem, czy kupować specjalnie inne.

alaantkoweblw

Dodano opinię: 04.04.2019

Możesz te mielone wrzucić i blendować do uzyskania kremu

Blanka

Dodano opinię: 15.08.2019

Krem pycha mimo, że dodałam trochę orzechów nerkowca. Syn mówi, ze tez mu bardzo smakuje. Dziękuję za przepis!

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek