Przekąska na majówkę:)

Składniki:

  • 2 jajka (rozmiar L);
  • 2 czubate łyżki mąki pszennej;
  • 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej;
  • szczypta cynamonu lub esencji waniliowej;
  • 4 łyżeczki cukru kokosowego; (TUTAJ przepis na biszkopciki z syropem daktylowym).

 

Piekarnik nastaw na 180'C z grzaniem góra- dół. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij mikserem na SZTYWNĄ pianę z cukrem kokosowym.

Mąki połącz z cynamonem i przesiej przez sito. Do ubitej piany powoli wlewaj żółtka i mieszaj łyżką (teraz wlej odrobinę esencji jeśli ją wybrałaś). Następnie dodawaj po łyżce mąki, ciagle delikatnie mieszając. Masa ma być lekka i nadal puszysta. Nową, czystą łyżką albo mniejszą łyżeczką nakładaj porcje ciasta na blachę,lekko je wygładzając, tworząc kształt biszkoptu. Zachowuj odstępy, ponieważ biszkopty lekko urosną. Piecz 10 minut. Gotowe!

Udanej majówki:)