3 jajka;
3/4 szklanki mąki pszennej;
2 łyżki syropu daktylowego*/lub innego dosładzacza.
*przepis na syrop daktylowy – z suszonych owoców znajdziesz tutaj.

Nastaw piekarnik na 180 stopni.
Mąkę przesiej, by była bardziej puszysta.
Oddziel żółtka od białek. Przełóż białka do wysokiej miski i ubij je na sztywną pianę.
Do ubitej na sztywno piany dodawaj powoli żółtka i delikatnie mieszaj. Następnie powoli dosypuj mąkę i wlej syrop. Mieszaj tylko do połączenia składników, by masa pozostała puszysta.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładaj łyżką masę. Jeden biszkopt to około 2/3 łyżki. Zachowaj większe odległości między biszkoptami, by nie złączyły się podczas pieczenia.
Piecz około 13 minut.
Sprawdź  po 10 minutach, czy biszkopty nie są już odpowiednio zarumienione, gdyż każdy piekarnik jest inny. Moje upiekły się w 10 minut.
Inspiracja – blog "Moje wypieki"