Dla fanek i fanów mąki ryżowej, oraz bezglutenowych dzieci i dorosłych przygotowałyśmy extra szybkie pancakes, zobaczcie sami jakie puchate wychodzą:)

Składniki:

  • 1 szklanka mąki ryżowej;
  • 1 jajko;
  • 1 banan;
  • 3/4 szklanki maślanki;
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu;
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia;
  • 1 łyżka syropu daktylowego/ klonowego;
  • 1 łyżka oleju rzepakowego.

W szerokiej misce połącz wszystkie składniki i wymieszaj za pomocą miksera, około 2 minut. Łyżką nakładaj ciasto na rozgrzana patelnię i smaż z dwóch stron dosłownie przez 1 minutę. Przewracaj placki na drugą stronę gdy tylko na powierzchni ciasta zaczną tworzyć się bąbelki:)Na zdjęciu akurat mini pancakes